Mogyorós-csokoládés piskóta rolád.
sponsored links
A piskóta rolád az egyik leggyorsabban elkészíthetõ sütemény. Egy finom lekvárral megkenve, akár fél óra alatt elkészül és már fogyaszthatjuk is. Most a karácsonyi ünnepekre kicsit gazdagabb krémmel is megtölthetjük, és így igazi ünnepi süteménnyé varázsolhatjuk. A piskótát a jól bevált recept alapján készítettem el, majd egy régi ízt felidézve mogyorós-csokoládés krémmel töltöttem meg. A mogyoróbokor termését a sütõben kiszárítottam, és megpörköltem, majd a mascarponés-csokoládés krémhez keverve, valóban a régi mogyorós csokoládé ízét kaptam. Keverhetünk a krémbe mogyoró hiányában, boltban vásárolható sózatlan pörkölt földimogyorót, vagy éppen pörkölt diót is.
Tészta hozzávalói:
12,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
4 db tojás
2 ek forró víz ...