Mogyorós csokoládéital
sponsored links
Egy finom forró -vagy épp hideg- csokoládéital bármikor jöhet. Pláne, ha egy kis (sok) mogyorókrém is lapul benne. ;) Reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is készíthetjük. Nem is kell hozzá más, csak egy kényelmes hely, ahol nyugodtan elkortyolhatjuk. :)
Hozzávalók 2-4 személyre:
3 dl tejszín
3 dl tej
3 ek. mogyorókrém
2 ek. holland kakaópor
2 ek. nádcukor vagy erythritol
1 tk. étkezési keményítõ
Továbbá:
tejszínhab
holland kakaópor
- Kis fazékban felmelegítjük a tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport, a cukrot és 2 dl tejet.
- Lassú tûzön, folyamatos keverés mellett felfõzzük.
- Az étkezési keményítõt feloldjuk 1 dl tejben, majd besûrítjük vele a csokoládéitalt.
- Poharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük és meghintjük kakaóporral. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Tipp: Az italhoz házi mogyorókrémet is készíthetünk. :)