Mogyorós csokoládéital

2017-04-09

sponsored links









Egy finom forró -vagy épp hideg- csokoládéital bármikor jöhet. Pláne, ha egy kis (sok) mogyorókrém is lapul benne. ;) Reggelire, tízóraira, vagy uzsonnára is készíthetjük. Nem is kell hozzá más, csak egy kényelmes hely, ahol nyugodtan elkortyolhatjuk. :)









Hozzávalók 2-4 személyre:
3 dl tejszín
3 dl tej
3 ek. mogyorókrém
2 ek. holland kakaópor
2 ek. nádcukor vagy erythritol
1 tk. étkezési keményítõ

Továbbá:
tejszínhab
holland kakaópor

  1. Kis fazékban felmelegítjük a tejszínt. Hozzáadjuk a mogyorókrémet, a kakaóport, a cukrot és 2 dl tejet.
  2. Lassú tûzön, folyamatos keverés mellett felfõzzük.
  3. Az étkezési keményítõt feloldjuk 1 dl tejben, majd besûrítjük vele a csokoládéitalt.
  4. Poharakba töltjük, tejszínhabbal díszítjük és meghintjük kakaóporral. Melegen és hidegen is kínálhatjuk.














Tipp: Az italhoz házi mogyorókrémet is készíthetünk. :)



A receptet megtaláljátok a Kifõztük márciusi számában is. :)

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s