Mogyorós-csokoládéhabos szelet

2014-04-10

sponsored links









Pár éve rá voltam kattanva a Rama akciójára , ami arról szólt, hogy bizonyos mennyiségû Rama kocka vonalkódját beküldve, receptfüzetet kap az ember lánya ajándékba . Szorgosan gyûjtögettem a kódokat így lett jó néhány könyvecském. Az egyikbõl származik ennek a sütinek az eredeti receptje. Nem sokat változtattam rajta, mivel még nem volt tapasztalatom ezzel a finomsággal. De majd lesz! :D Mert igen jóra sikeredett, megérte bíbelõdni vele. ;)






Hozzávalók egy 25x20x6 cm-es formához:
A tésztához:
18 dkg sima liszt
fél csomag sütõpor (6 g)
10 dkg porcukor
csipet só
3 tojássárgája
14 dkg margarin
3-4 ek. barackdzsem a kenéshez

A csokoládéhabhoz:
4 tojásfehérje
18 dkg reszelt étcsokoládé
18 dkg darált törökmogyoró
10 dkg porcukor

  1. A lisztben elkeverjük a sót és a sütõport, majd az egészet a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem kell sokáig gyúrni, mert szívós lesz. Fóliába csomagolva ~30 percet pihentetjük a hûtõben.
  2. A sütõt elõmelegítjük 170 °C-ra. A tepsit kibéleljük sütõpapírral.
  3. A tésztát két fólia között a tepsinek megfelelõ méretûre nyújtjuk. Betesszük a tepsibe, eligazítjuk, majd megkenjük dzsemmel.
  4. A tojásfehérjét a porcukorral felhabosítjuk, majd belekeverjük a darált mogyorót és reszelt csokoládét. A kész habot a tészta tetejére kenjük, majd ~50 perc alatt kisütjük. Ha kihûlt, felszeleteljük.








Tipp: Én a csokoládét a mogyoróval együtt daráltam le. Így nem kellett a reszeléssel bajlódni és nem olvadt meg közben a csokoládé. :)
A tésztával némiképp meggyûlt a bajom, mert még hûtés után is igen lágy volt. Ezért mikor nyújtás után a tepsibe tettem, a felsõ fóliát rajta hagytam és kézzel igazgattam el, hogy egyenletes legyen. Kicsit macerás volt, de annyi baj legyen. :) A végeredmény a lényeg.

Folytats a blogon ... konyhaninnenkertentul.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s