Mogyorós csokoládégolyók
sponsored links
Ajándékba készítettem ezt az édességet csokoládé kedvelõ Barátomnak.
Gyógyír fájó sebekre....
Pirított mogyorós csokoládégolyók
Hozzávalók
200 g 72 % étcsokoládé
1 dl habtejszín
20 g teavaj
100 g pirított törökmogyoró
+
50 g étcsokoládé
pár szem mogyoró
A mogyorót szárazon lassú tûzön megpirítottam. A héját ledörzsöltem. Kihûtöttem.
A pirított tiszta mogyoró 3/4-et részét, egy nagy késsel apróra vágtam.
A csokoládét gõz fölött összeolvasztottam a habtejszínnel és a vajjal.
Belekevertem az apróra vágott mogyorót.
Hagytam teljesen kihûlni, majd villával átkevertem.
3 cm átmérõjû golyókat formáztam belõle*.
Az 50 g csokoládét külön, tiszta edényben felolvasztottam gõz fölött.
A mogyorós golyókat egy mártóvilla segítségével a csokoládéban megforgattam,
majd a fóliára visszarakosgattam*.
Tetejüket kevés apróra vágott mogyoróval, illetve néhányat egész mogyoróval díszítettem.
*A nedves munkapultra folpack fóliát feszítettem, erre rakosgattam, errõl könnyen feljön.
A mártás után lefolyó csokoládé veszteség nélkül felszedhetõ róla.
Persze ha valakinek van márványlapja vagy üveglapja, akkor az is jó megoldás.