Mogyorónugátos forrócsoki-pálcák

2011-12-15

sponsored links

A háttérben jobbra a felespoharak, amiben készítettem

Szélsebesen söpört végig a gasztroblogokon mostanság a legújabb gasztrovírus: a saját készítésû forrócsoki-pálcák. Én is több helyen találkoztam már velük (pl. itt, itt és itt), így ideje volt, hogy magam is megpróbáljam. Elõször étcsokiból készült egy próbaverzió különféle fûszerezéssel a csokicsészékhez használt kapszlikban. Ez a méret azonban kicsinek bizonyult, olyan forrócsokit szerettem volna, amit simán bele lehet dobni egy kétdecis bögrényi forró tejbe. Így mûanyag felespoharakat használtam a csoki kiöntéséhez: ez a méret már tökéletes, így kb. 4 dkg-os forrócsoki-adagokat kapunk. Én merev felespoharakat vettem, ehhez mindenképpen temperálni kell a csokit, hogy kijöjjön a formából, de a puhább, csíkos fehér színû poharakat szerintem könnyebben le lehet hámozni.
Az ízesítés persze ízlés kérdése: én most mogyorónugátot olvasztottam a csokihoz, és mézeskalács-fûszerrel turbóztam fel. Isteni lett!

Hozzávalók 3 pálcához: ...

Folytats a blogon ... www.pralineparadicsom.hu/2011/12/mogy...

sponsored links

Keres?s