Mogyorólikõr

2011-11-20

sponsored links


Mához egy hétre advent elsõ vasárnapja. Ne sokkoljalak benneteket? :)
Na jó, akkor csak annyit súgok meg, hogy mindjárt karácsony és ha nem akartok lemaradni az egyik legjobb vendégváró italról, akkor készítsétek el ezt a receptet, de izibe! Mogyorórajongóknak érdemes nagyobb mennyiséggel indítaniuk, fõleg, ha esetleg ajándékba is készül belõle.

Nem igazán munkás darab: 180 °C-ra melegített sütõben, a tepsit idõnként megrázva és a szemeket átforgatva megpirítom a mogyorót. (Vigyázz, forró!) Akkor jó, ha már érezhetõ az illata és a vékony barna héj könnyen leválik róla. Ez nagyjából 10 perc alatt következik be, de függ a szemek méretétõl.
A sütõbõl kivéve hagyom kihûlni, majd két kezem között dörzsölgetve megtisztítom a mogyorószemeket. A lepergett barna héjat eldobom, a tiszta szemeket pedig késsel durvára vágom (vagy nejlonzacskóba téve egyszerûen összetöröm nyújtófával). Jól záródó befõttes üvegbe teszem a felhasított vaníliarudat, mellészórom a tört mogyorót és felöntöm a vodkával. Összerázom és a hûtõszekrénybe teszem az üveget. Két-három hétig érlelem a hûtõben az italt, ezalatt naponta legalább ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2011/11/mogyorolikor...

sponsored links

Keres?s