Mogyorókrémmel töltött csokis korongok
sponsored links
Állandó idõhiánnyal küzdök az utóbbi idõben, és közeledi a sulis farsang, amire mint minden évben, idén is vinni kell vmi süteményt. Mivel hét közepén lesz, olyanban gondolkodtam, amit villámgyorsan el tudok készíteni, akár munka után is, de emellett persze az sem árt, ha mutatós, végtére is gyerekeknek készül.
Hozzávalók:
1 cs piskóta tallér ( Lidlben kapható)
Mogyorókrém
1 tábla csokoládé
Kevés olaj
Díszítéshez dekorcukor
Elkészítése:
Egy piskótakorongot átszúrunk fogpiszkálóval úgy, hogy alul kilógjon kb 1 cm-re. Egy másik piskótakorong alját megkenjük mogyorókrémmel, majd hozzátûzzük a fogpiszkálóhoz. Az összeset elkészítjük, majd olvasztunk csokit, kevés olajjal, megmártogatjuk benne a korongokat. Sütõpapírra sorakoztatjuk õket, tetejét leszórjuk dekor cukorral.
Fogyasztás elõtt várjuk pár órát, hogy megpuhuljon a piskóta, de az se baj, ha elõzõ este készítjük el.
Tipp: mogyorókrém helyett tölthetjük lekvárral, vagy akár banán szeletekkel is.