Mogyorókrémes rózsakalács
sponsored links
60 dkg liszt
3 dkg élesztõ
2 tojás
2,5-3 dl tej
15 dkg margarin
15dkg cukor
1 citrom reszelt héja
3 csipetnyi só
1 üveg mogyorókrém
15 dkg darált dió
2-3 csipetnyi fahéj
1 tojás a kenéshez
Most sütöttem
elõször ilyen kalácsot, hatalmas sikere volt a gyerekek körében.
Tésztája hasonló a jól bevált kalácstésztához, csak a formázása nem
hagyományos. Még melegen szétszedhetõ csigákra, kihûlve könnyen szeletelhetõ, vajjal vékonyan megkenve igazi csemege.
Az élesztõt egy kiskanál
liszttel, valamint egy kiskanál cukorral felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A
lisztet egy kelesztõ tálba tesszük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, cukrot,
két csipetnyi sót, a citrom reszelt héját,
valamint a ...