Mogyorókrémes palacsinta.
sponsored links
A túrós, lekváros, kakaós..... palacsinta nagy kedvencünk, de néha azért más-más töltelékkel is készítem, mint pl. most, habos mogyorókrémmel. A palacsintatésztát tejszínnel és szénsavas ásványvízzel kevertem ki, és így már az üres palacsinta is sokkal finomabb volt. Persze azért a töltelék is nagyban hozzájárult, hogy egykettõre elfogytak a megtöltött palacsinták....
Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
20 dkg liszt
2 dl habtejszín
1 dl szénsavas ásványvíz
3 db tojás
csipetnyi só
1 tk cukor
1 mk vaníliaaroma
2 ek olaj (+ a sütéshez)
A tojásokat keverjük össze egy csipet sóval, a cukorral, a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a tejszínt, az ásványvizet, és keverjük simára.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre a masszát. (ha szükséges egy kevés ásványvizet még adhatunk hozzá)
Amikor már szép sima, keverjük hozzá az olajat, majd hagyjuk egy fél órát állni, mielõtt hozzálátnánk a sütéshez.
A teflon serpenyõt vékonyan olajozzuk ki mindegyik palacsinta sütése elõtt, majd süssük szép pirosra a palacsinták mindkét oldalát.
Mogyorókrémes töltelék hozzávalói:
2-3 ek Nutella
25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
2 dl Hulala (v. habtejszín)
A mascarponéhoz adjuk hozzá a Nutellát, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és keverjük simára. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mogyorókrémhez.
Az elkészült palacsintákat ízlés szerint töltsük meg a mogyorókrémmel. (hajtogathatjuk is, de fel is tekerhetjük)
Tálalás elõtt ízlés szerint reszeljünk csokoládét a megtöltött palacsinta tetejére, majd úgy kínáljuk.