Mogyorókrémes ? epres tekercs
sponsored links
Szeretem az egyszerût, néha egy kis édes falat is bearanyozhatja, az amúgy ködös hangulatomat. Ilyenkor jólesik valami finomat sütni, és élvezni az ízeket, semmi több .
Mogyorókrémes – epres tekercs
Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 6 evõkanál liszt, 7 evõkanál porcukor; a töltelékhez: eper, mogyorókrém.
Elkészítése: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat alaposan kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd elõször a cukros sárgáját, utána a lisztet keverjük hozzá. A masszát sütõpapírral bélelt nagy gáztepsibe simítjuk, és elõmelegített 180 fokos sütõben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Melegen nedves konyharuhára borítjuk, és rögtön feltekerjük. Miután kihûlt, szétnyitjuk, és megkenjük mogyorókrémmel, a szélére rakunk egy sor megmosott egész epret és szorosan visszatekerjük. Betesszük 15 percre a hûtõbe, amikor kivesszük, 1 cm vastagságú szeletekre szeleteljük.