Mogyorókrémes brownie
sponsored links
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
35 dkg csokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
5 tojás
1 evõkanál vaníliakivonat
fél kávéskanál só
7 dkg õrölt mandula
15 dkg liszt
30 dkg mogyorókrém
3 dkg mandulaforgács
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a sütõt 200 fokra melegítjük.
A csokoládét a vajjal vízgõz felett megolvasztjuk, majd a többi hozzávalót a felsorolás sorrendjében belekeverjük.
A masszát a tepsibe simítjuk.
A mogyorókrémet felmelegítjük és egyenlõen a tészta tetejére kanalazzuk. Kanál segítségével márványosra keverjük, végül megszórjuk a mandulával.
A sütõbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad és akkor kevésbé finom.