Mogyorókrém
sponsored links
Még karácsony elõtt készült elõször nálunk. A Balhétterem oldaláról származik az ötlet, Apával egyik nap, mikor senki nem volt otthon (ja, szegény Anya nem látta, hogy mit mûvelünk a masinájával már megint), megcsináltuk.
Hogy a fent említett gépet óvjuk kicsit, elõtte megdaráltuk a diódarálón a mogyorót, majd úgy tettük a késes aprítóba. Valójában natúran, csak úgy magában is finom, de egy pici plusszal könnyebben kenhetõvé válik, és egy pici fûszerrel ízesebbé az egész.
Hozzávalók:
500 g földimogyoró
2 ek hidegen sajtolt napraforgó olaj
1 tk méz
1 pici vanília
A földimogyorót ledaráljuk diódarálóval, majd a késes aprítóba téve addig daráljuk, amíg krémmé áll össze. (pár perc, így a gép sem melegszik túl)
Amikor már krém állagú, hozzáadjuk a mézet, az olajat és a vaníliát. A géppel tovább dolgoztatjuk, míg elegyedik az egész.
Tudom, hogy elborzadnak némelyek, de kevés reszelt tormával barna kenyérre téve nagyon finom. Próbáljátok ki. :)