Mogyoróhabos linzer
sponsored links
Igaz nem most készült, de ma újra megsütöm, mert annyira finom ez a sütemény, hogy igazán helye van a vasárnap délutáni asztalon.
Hozzávalók:
100 gr darált mandula
20 gr kókuszolaj
4 ek. eritrit
Habhoz:
4 tojásfehérje
pici só
4 ek. poreritrit
125 gr darált törökmogyoró
pici só
4 ek. poreritrit
125 gr darált törökmogyoró
Elkészítés:
A mogyorót, mandulát és a kókuszlisztet elkeverjük a szódabikarbónával., majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, az eritritet és a kókusztejet, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
Kb. 25 x 15 méretû tepsibe nyomkodjuk a tésztát, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 12 percig sütjük.
Kivesszük, hûlni hagyjuk, addig a tojásfehérjéket pici sóval és a cukorral felverjük, és a legvégén, hozzákeverjük a darált mogyorót.
A kissé kihûlt tésztát megkenjük lekvárral, rákenjük a habot és visszatesszük a sütõbe még kb. 20 percre, amíg a teteje aranysárgára nem sül.
Forrás: Mogyoróhabos linzer