Mogyoró krémlikõr
sponsored links
Talán emlékeztek még, úgy 2 hete mutattam nektek azt a mogyorólikõrt, aminek receptje az idei Kifõztük Karácsonyban jelent meg. Ez a krémlikõr annak a kistestvére: ha az elõzõt elkészítettétek a múltkor, akkor nagyjából most van itt az ideje, hogy leszûrjétek. Ehhez a változathoz nyugodtan felhasználhatjátok a leszûrt mogyorót, így két legyet :) üthettek egy csapásra.
A pirított, durvára tört mogyoróval és a felhasított vaníliarúddal együtt tûzre teszem a tejszínt, és forrás után lassú tûzön 20-25 percig fõzöm. Közben a cukorból és a vízbõl szirupot készítek.
Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítem a tejszínes mogyorót, azután összekeverem a még meleg sziruppal, és elõször közepes, majd finom szûrõn átszûröm. Hagyom kihûlni, hozzákeverem az alkoholt, és hûtõszekrényben legalább 2 hétig érni hagyom. Hûtve kínálom, poharakba töltés elõtt alaposan felrázom az italt.
Hozzávalók: ...