Mogyor?kr?mes nyuszikeksz
sponsored links
A nagy klasszikus h?sv?ti s?tem?nyek mellett helye van az ?nnepi asztalon, a falatnyi apr?s?tiknek is. Minden ?vben k?sz?tek linzert, mert nagyon kiad?s, j?l vari?lhat?, mutat?s. Csin?ltam m?r hagyom?nyos lekv?rost, citromkr?mest, toj?slik?r?st ?s most sorra ker?lt v?gre a mogyor?kr?mes is. Id?n is ?nnepi, nyuszi mint?zatot kapott pici r?zsasz?n orrocsk?val. F?m dobozba t?rolva sok?ig el?ll, napokkal el?bb is elk?sz?thetj?k, lesz ideje kicsit megpuhulni, finomabb? v?lni. Gyerekeknek is biztosan tetszeni fog.
Mogyor?kr?mes nyuszikeksz
Hozz?val?k:
kb 35-40 darabhoz
t?szta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg puha vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 2 toj?ss?rg?ja
- 1 tk van?lia kivonat
- csipet s?
tov?bb?:
- mogyor?kr?m
- r?zsasz?n sz?v alak? d?sz?t? cukorka
Elk?sz?t?se:
- A puha vajat habosra keverj?k az ?tszit?lt porcukorral, hozz?adjuk a van?lia kivonatot ?s a toj?ss?rg?kat, tov?bb keverj?k.
- Adagonk?nt hozz?adjuk a csipet s?val elkevert, ?tszit?lt lisztet is, sima t?szt?v? dolgozzuk.
- 2 szilikonos s?t?pap?r k?z?tt 3-4 mm vastags?g?ra ny?jtjuk, h?t?be tessz?k 30 percre.
- A t?szt?t korong alak?ra kisz?rjuk, fel?t k?z?pen nyuszifej alak? kisz?r?val kisz?rjuk.
- A lees? r?szeket ?jra gy?rjuk ?s form?zzuk, felhaszn?l?sig h?t?ben tartjuk.
- A korongokat s?t?pap?ros tepsire rakjuk, el?meleg?tett 170?-os s?t?ben kb 7-10 percig s?tj?k, m?g a t?szta sz?le picit barnulni nem kezd.
- A t?szta melegen t?r?keny, ez?rt 4-5 percet a tepsiben hagyjuk h?lni, majd r?csra t?ve kih?tj?k teljesen.
- A korongok alj?t megkenj?k mogyor?kr?mmel, majd r?helyezz?k az ?res k?zep?t, ?sszeragasztjuk.
- Sz?v alak? d?sz?t? cukork?t helyez?nk orrnak.