Modern húsvéti desszert, avagy wasabis csokoládé szuflé szederöntettel
sponsored links
Nincs húsvét torma nélkül, így mostani menünkbõl sem hiányozhat, de ez esetben nem a hagyományos torma következik, hanem a wasabi vagy más néven japán torma, rendkívül csípõs, de ebben a formában nem!:-)
Tudom, hogy most sokan hidegrázást kaptok, de higgyétek el remekül passzol a csoki és a wasabi, mennyei párosítás, ráadásul alig érezhetõ, pikáns ízt ad a szuflénknak, hisz csak egy csipet van benne, az is ganache vagyis kis golyó formájában!
Ínyenc kis desszert az biztos, és ez sem túl bonyolult, minden hozzávaló könnyen beszerezhetõ, még van két napotok és biztos, hogy hanyatt esnek a vendégek vagy a család ettõl a húsvéti finomságtól, könnyû, nem telít el és varázslatos íz kombo!
Tényleg készítsétek el, amikor a fõzõ suliból haza hoztam a család teljesen oda meg vissza volt, így húsvét hétfõn vissza tapsolták! Vasárnap 15 leszünk, és nincs ennyi szuflé formám, így ezt a nagy család csak virtuálisan kóstolhatja meg, persze csak, ha elolvassák a blogom, így legalább kiderül!:-)
Jöjjön a desszert, és ne feledjétek még két napotok van a húsvéti banzájig, addig szerezzetek be mindent a húsvéti menüsorhoz, jaj majd el felejtettem, hogy a fõétel esetében a bárány gerinc tökéletesen helyettesíthetõ oldalassal, ha szépen bevagdaljuk és feldaraboljuk, na, de szót se többet, következzen a dolce:
Wasabis csokoládé szuflé, szederöntettel
Elkészítés
idõ: 20 perc + 10 perc
Hozzávalók (4 személyre):
2 egész tojás
50 gr cukor
40 gr liszt
100 gr vaj
160 gr étcsokoládé
(min. 60 %-os) ...