Miért van a fagyasztott zöldségekben kevesebb szénhidrát?

2012-08-02

sponsored links


Trükkös, ugye? Mivel jóideje böngészgetem a kalóriatáblázatot, feltûnt, hogy a fagyasztott zöldségekben kevesebb a szénhidrát. Persze nem azonos a százalék arány. Például a brokkoliban 2,1 gr. nyersen, 2,0 gr. fagyasztva (100 grammra). Cukkiniben 5,3 gr. nyersen, fagyasztva 1,4 gr. Krumpliban 20,0 gr. nyersen, kockaként fagyasztva csak 14,7 gr. Aztán persze leesett! Hiszen fagyasztva megnõ a víztartalom, vagyis grammra több, de kiolvasztás után már veszít súlyából. A krumplinál vízzel együtt keményítõ is távozik, ezért ott eleve nagyobb az arány. Különben aki már annyira elõl tart Atkinsben, hogy valamennyi krumplit, rizst is ehet, van egy trükk arra, minél kevesebb szénhidrátot vigyen be a szervezetébe. A krumplit minél kisebb kockákra vágni, és 5-6-szor bõ vízben jól átmosni. A rizst is többször, alaposan átmosni. Nem nagy munka, de megéri. 

Folytats a blogon ... streatcorner.blogspot.com/2012/08/mie...

sponsored links

Keres?s