Miért együnk datolyaszilvát - mik az elõnyei
sponsored links
Datolyaszilva - a szervezet számára szükséges anyagok kimeríthetetlen tárháza.
Csodálatosan egyesíti - , kálium-, magnézium- , kalcium -, vas- , jód , A-vitamin (béta -karotin ), C , PPvitaminokat.
Mik az elõnyei? Datolyaszilva feltölti a szervezetet kálium sókkal , melyek olyannyira szükségesek a szív-és érrendszer számára . A datolyaszilva növényi cukrokat tartalmaz, melyek táplálják a szívizmot , anélkül, hogy növelné a vércukor szintjét. A hasznos tápanyagok együttesen erõsítik az érfalakat, csökkentve a hipertóniás kockázatokat, és normalizálja a vérnyomást.
Már a látványa is szemet gyönyörködtetõ - a legjobb a téli lehangoltság és a depresszió elûzésére. A datolyaszilva csodálatos narancssárga színének forrása az A-vitamin (béta-karotin) amely segít a rák megelõzésében. Az A-vitamin a legkedvezõbb hatással van a szemre, és a bõr állapotára.
Ugyanez a karotin gondoskodik a légzõ rendszerünkrõl, és megelõzi a hörgõ, és tüdõgyulladást. Magas A, és C vitamintartalmának köszönhetõen növeli az immunitást, ezzel megvéd bennünket a megfázásos betegségektõl.
Világkörüli útjára Kínából indult, és eljutott egészen hazánkig, ahol nagyon kedveli a klímát, és gazdag terméssel hálálja meg a törõdést.
Több mint 200 fajtája ismert, Japánban találhatjuk a legnagyobb fajtaválasztékot. Alapvetõen megkülönböztetünk, magtalan ...