Mit kezdjünk a maradékkal? ? Ízletes csigák sósan

2014-06-13

sponsored links

sóscsigabiga2Kinyitva a hûtõt, némi maradékra bukkantam a jó múltkor. Mindenbõl egy kevés. Vétek kidobni bármit is, és habár néha járok úgy, hogy muszáj, azért igyekszem menteni a menthetõt. Ez most is így történt. A történeten tudunk gyorsítani, amennyiben kész leveles tésztát használunk, azonban itt és most kaptok hozzá tésztareceptet is, arra az esetre, ha leveles nem lenne kéznél.

Tészta

15 dkg liszt

1 tk só

12 dkg margarin

1/2 kis dobozos tejföl

Töltelék

(amit találsz)

1,5 marék kockázott bacon

1 púpos ek mascarpone

1 púpos ek túró

1 púpos ek tejföl

1 kis fej lilahagyma

bors

A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hûtõbe vele kis idõre. Addig jöhet a krém. Mindent be az aprítóba, ami össze is dolgozza pillanatok alatt. A tésztát 3-5 mm vastag téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen. Rákenjük a tölteléket. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem. (Ha van sajt, azt is reszelhettek rá sütés elõtt.)

sóscsigabiga


Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/06/13/mit-k...

sponsored links

Keres?s