Mit kezdjünk a maradékkal? ? Ízletes csigák sósan
sponsored links
Kinyitva a hûtõt, némi maradékra bukkantam a jó múltkor. Mindenbõl egy kevés. Vétek kidobni bármit is, és habár néha járok úgy, hogy muszáj, azért igyekszem menteni a menthetõt. Ez most is így történt. A történeten tudunk gyorsítani, amennyiben kész leveles tésztát használunk, azonban itt és most kaptok hozzá tésztareceptet is, arra az esetre, ha leveles nem lenne kéznél.
Tészta
15 dkg liszt
1 tk só
12 dkg margarin
1/2 kis dobozos tejföl
Töltelék
(amit találsz)
1,5 marék kockázott bacon
1 púpos ek mascarpone
1 púpos ek túró
1 púpos ek tejföl
1 kis fej lilahagyma
bors
A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hûtõbe vele kis idõre. Addig jöhet a krém. Mindent be az aprítóba, ami össze is dolgozza pillanatok alatt. A tésztát 3-5 mm vastag téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen. Rákenjük a tölteléket. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem. (Ha van sajt, azt is reszelhettek rá sütés elõtt.)
Tészta
15 dkg liszt
1 tk só
12 dkg margarin
1/2 kis dobozos tejföl
Töltelék
(amit találsz)
1,5 marék kockázott bacon
1 púpos ek mascarpone
1 púpos ek túró
1 púpos ek tejföl
1 kis fej lilahagyma
bors
A tésztához a lisztet a sóval elkevertem, hozzámorzsoltam gyors mozdulatokkal a felkockázott margarint, majd a tejföllel összeállítottam a tésztát. Hûtõbe vele kis idõre. Addig jöhet a krém. Mindent be az aprítóba, ami össze is dolgozza pillanatok alatt. A tésztát 3-5 mm vastag téglalappá nyújtjuk lisztezett felületen. Rákenjük a tölteléket. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, és éles késsel felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem. (Ha van sajt, azt is reszelhettek rá sütés elõtt.)