Mit kezdjek az okarával?

2012-03-25

sponsored links


Az okarával minden tejérzékeny vagy vegán találkozik, ha csak egyszer is fõz otthon szójatejet, melynek visszamaradó "bázisa" az okara. és ha igazán élelmes, akkor még meg is fordul a fejében, hogy ezzel lehetne valamit kezdeni. Aztán ötlet híján-sokan kidobjuk. Jobb esetben a komposztba kerül. Na de mégis, ezzel a semleges ízû, fõtt-darált szójababbal, mégiscsak lehetne valamit kezdeni!
Sok tippet gyûjtögettem össze már, és az hiszem, itt az ideje, hogy posztoljam is.

Mélyhûtõben vagy kiszárítva eltehetõ késõbbre. a fenti gombóc kb. 150 gramm száraz szójabab "megfejése" utáni kinyomkodott maradék.

tipp 1: mûhúsokba, szejtánba remekül használható a csicseriborsóliszt vagy a tört fõtt bab helyett, persze nedves hozzávalókból kicsit kevesebbet kell mérni.
tipp 2: túró helyettesítésére, pl körözötthöz remek alap.
tipp 3: a japánok salátákba keverik elõszeretettel, mint annak a fehérje-része.
tipp 4: olyan ételekbe is jó, amelyik villával összetört tofut kér, úgymint vegán ...

Folytats a blogon ... kolisgurman.blogspot.com/2012/03/mit-...

sponsored links

Keres?s