Mit kezdjek az okarával?
sponsored links
Az okarával minden tejérzékeny vagy vegán találkozik, ha csak egyszer is fõz otthon szójatejet, melynek visszamaradó "bázisa" az okara. és ha igazán élelmes, akkor még meg is fordul a fejében, hogy ezzel lehetne valamit kezdeni. Aztán ötlet híján-sokan kidobjuk. Jobb esetben a komposztba kerül. Na de mégis, ezzel a semleges ízû, fõtt-darált szójababbal, mégiscsak lehetne valamit kezdeni!
Sok tippet gyûjtögettem össze már, és az hiszem, itt az ideje, hogy posztoljam is.
Mélyhûtõben vagy kiszárítva eltehetõ késõbbre. a fenti gombóc kb. 150 gramm száraz szójabab "megfejése" utáni kinyomkodott maradék.
tipp 1: mûhúsokba, szejtánba remekül használható a csicseriborsóliszt vagy a tört fõtt bab helyett, persze nedves hozzávalókból kicsit kevesebbet kell mérni.
tipp 2: túró helyettesítésére, pl körözötthöz remek alap.
tipp 3: a japánok salátákba keverik elõszeretettel, mint annak a fehérje-része.
tipp 4: olyan ételekbe is jó, amelyik villával összetört tofut kér, úgymint vegán ...