Mit fogunk enni a következõ évtizedekben?

2011-10-27

sponsored links

Forrás: AFP

Mit fogunk enni a következõ évtizedekben?

Az alábbi cikket az Origo.hu oldalon találtam:

Egyre többen isznak különleges gyümölcsitalokat, a cukrot kiszorítják a kisebb energiatartalmú édesítõszerek, és sokan térnek át vegetáriánius-vegán étrendre: a szakemberek szerint ezek lesznek az elkövetkezõ évtizedek meghatározó étkezési trendjei. A távolabbi jövõ a nanorészecskéket tartalmazó élelmiszereké, a génmûködést befolyásoló táplálkozásé és a Kürti Miklós magyar fizikus által elindított molekuláris gasztronómiáé lehet.

A teljes cikk itt olvasható --> [origo] egészség

Nos, lehet, hogy ez a táplálkozás nagyon egészséges lesz, de én nagyon nem szeretnék egy étteremben egy ilyen rendelést leadni: "kérek 13,2 százalék zsírt, 2,7 gramm nátriumot, 3,6 gramm kalciumot egy kis mandula- és banánízesítéssel, 47 szezámmaggal a zsemlén". Ha ez aj õvõ, akkor én köszönöm szépen, de nem kérek belõle. Ennél még a ma ûrhajósai is élvezetesebb ételeket kapnak.

Mondják rám, hogy konzervatív vagyok, de én maradok a hagyományos ételeknél. Szerintem is fontos az egészséges táplálkozás, de számomra az is legalább ennyire   fontos, hogy az étel gusztán legyen tálalva, hogy a szemem örömöt ...

Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2011/10/mit-...

sponsored links

Keres?s