Mismás, avagy a bolgár lecsó
sponsored links
Alapjáraton is nagy lecsópárti vagyok. Számtalan variációt próbáltam már: tojásos, rizses, tarhonyás, tarhonyás-kolbászos... Hidegen vagy melegen, mindegy. Jöhet minden mennyiségben.
A bolgár útikönyvünk említi ezt az ételt, mint jellegzetes helyi fogást, amit érdemes kipróbálni. Annyit írt róla mindössze, hogy hagyma, paprika, paradicsom, tojás és bolgár sajt van benne. Lássuk hát, gondoltam, ha az összetevõket külön-külön szeretem, együtt sem lehetnek rosszak :-)
Kihozták a tányért, benne egy irgalmatlan adag mismás, amirõl az elsõ falat után kiderült, hogy olyan ez, mint a mi itthoni lecsónk, s roppant elégedetten mindet megettem :-)
A bizarrnak tûnõ feta ne ijesszen el senkit: a paradicsom-feta páros szerintem roppant meggyõzõ!
Mismás
Hozzávalók:
- 4-5 közepes fej vöröshagyma
- 5-6 db nagyméretû paprika ...