Miskolci tévében elkészített , laktózmentes húsvéti Túrókrémtorta receptje
sponsored links
Miskolci tévé egészségpercek adásában tegnap egy húsvéti laktózmentes tortát készítettem.
Ha kíváncsiak vagytok hogyan sütök otthoni környezetben,akkor egy kicsit lejjebb kattintsatok a linkre ahol megnézhetõ az adás.
A torta készítését az adás 13 percétõl nézhetitek meg ,a linkre kattintva!
Hozzávalók a tortalaphoz:
15 dkg barna cukor
75 ml olaj
2 db egész tojás
175 g reszelt nyers sárgarépa
200 g rétesliszt
11 g sütõpor
Továbbá: 24 cm-es kerek tortaforma,szilikonos sütõpapír
Hozzávalók a laktózmentes túrókrémhez:
500 g laktózmentes túró
4 dl. laktózmentes habtejszín
4 evõkanál porcukor
20 g expresz instant zselatinpor
20 g. étkezési zselatinpor
6 evõkanál víz,vagy narancslé
1 db narancs reszelt héja
Továbbá a tortalapok megkenéséhez: kb 3-4 dl narancslekvár
Hozzávalók a díszítéshez:
2 dl laktózmentes habtejszín
10 g instant expresz zselatinpor
nyuszi és csibe alakú laktózmentes / tejmentes csokoládé figurák
csokoládéba mártott, pörkölt mandulák
Elkészítése :
Elsõ lépésben elkészítjük a torta tésztáját.
A tojásokat szétválasszuk és a fehérjét kemény habbá felverjük,majd félre tesszük.
A sárgáját a cukorral,az olajjal kissé felhabosítjuk,majd belekeverjük a finomra reszelt sárgarépát.
Hozzá keverjük a felvert fehérje habot és egy fakanál segítségével bele keverjük a sütõporos lisztet.
A tortaforma aljába vágunk egy méretre beleillõ szilikonos sütõpapírt és beleöntjük az elkészített tésztát. Elõmelegített sütõbe 170 fokon,gáznál 2 fokozaton tû próbáig sütjük,kb. 40 perc alatt.
A tojásokat szétválasszuk és a fehérjét kemény habbá felverjük,majd félre tesszük.
A sárgáját a cukorral,az olajjal kissé felhabosítjuk,majd belekeverjük a finomra reszelt sárgarépát.
Hozzá keverjük a felvert fehérje habot és egy fakanál segítségével bele keverjük a sütõporos lisztet.
A tortaforma aljába vágunk egy méretre beleillõ szilikonos sütõpapírt és beleöntjük az elkészített tésztát. Elõmelegített sütõbe 170 fokon,gáznál 2 fokozaton tû próbáig sütjük,kb. 40 perc alatt.
Tûpróba : Amikor azt gondoljuk hogy jó lesz a piskótánk , szúrjunk a közepébe egy hústût ,majd húzzuk ki ,és ha nincs rajta tésztaragacs akkor megsült a piskótánk. Viszont ha ragacsos marad akkor süssük tovább.
Amikor elkészült a piskótánk, hagyjuk kihûlni a formában, majd vágjuk ketté.
Amikor elkészült a piskótánk, hagyjuk kihûlni a formában, majd vágjuk ketté.
Készítsük el a krémet.
A tejszínhabot verjük kemény habbá a porcukorral és az instant zselatinporral.
A túrót törjük át egy villa segítségével.
A zselatint keverjük össze a vízzel és melegítsük fel,majd adjuk hozzá a túróhoz.
Végül keverjük bele a felvert tejszínhabot,és a reszelt narancshéjat.
A túrót törjük át egy villa segítségével.
A zselatint keverjük össze a vízzel és melegítsük fel,majd adjuk hozzá a túróhoz.
Végül keverjük bele a felvert tejszínhabot,és a reszelt narancshéjat.
A torta betöltése:
A piskótát vágjuk ketté és kenjük meg vastagon a belsõ lapjait narancslekvárral.
A piskóta tetejét ( ami sütés közben felül volt) tegyük a tortaformába a lekváros oldalával felfelé.
Erre halmozzuk rá az összes túrókrémet és kenjük el egyenletesen.
Borítsuk rá a másik tortalapot a lekváros oldalával lefelé.
Ha jól dolgoztunk akkor a papíros tortalapunk lesz felül.
Tegyük be a hûtõbe egy éjszakára pihenni.
A piskótát vágjuk ketté és kenjük meg vastagon a belsõ lapjait narancslekvárral.
A piskóta tetejét ( ami sütés közben felül volt) tegyük a tortaformába a lekváros oldalával felfelé.
Erre halmozzuk rá az összes túrókrémet és kenjük el egyenletesen.
Borítsuk rá a másik tortalapot a lekváros oldalával lefelé.
Ha jól dolgoztunk akkor a papíros tortalapunk lesz felül.
Tegyük be a hûtõbe egy éjszakára pihenni.
Másnap
Vegyük ki a tortát a hûtõbõl és egy széles pengéjû késsel óvatosan vágjuk körbe a forma belsõ oldala mentén. Vegyük le róla a formát és húzzuk le a tetejérõl a sütõpapírt.
Vegyük ki a tortát a hûtõbõl és egy széles pengéjû késsel óvatosan vágjuk körbe a forma belsõ oldala mentén. Vegyük le róla a formát és húzzuk le a tetejérõl a sütõpapírt.
Tegyük át egy tortatálra. Verjük fel a díszítésre szánt tejszínhabot a zselatinporral,majd keverjük bele a reszelt répát. Vékonyan kenjük be egy kevés tejszínhabbal a torta tetejét,és egy kés segítségével osszuk 16 - 18 szeletre. A többi habot töltsük be egy sima csöves nyomózsákba és mindegyik szelet végére nyomjuk egy egy habrózsát. A marcipánból egy fokhagyma nyomó segítségével nyomjuk ki csíkokat.
Ez lesz a fû amit kissé szórjuk szét a torta tetején. Állítsuk rá a csoki díszeket és díszítsük tovább a csokoládés mandula szemekkel.
Egészségpercek 2018.03.23. adás