Mire jó a késtechnika?

2011-08-10

sponsored links


Fõzõiskolánk egyik legnépszerûbb órája az "Alap késtechnika". Nem csoda tehát, hogy az õszi szemeszterünk elsõ késtechnika órája már betelt. Ígérjük, hogy azok se maradnak le az óráról, akik még jelentkezni szeretnének, ugyanis bõvíteni fogjuk az õszi órarendünket, csak még tárgyalunk új tanárokkal és idõpontokat egyeztetünk. Szóval az órarend színesedni fog még sok-sok új órával, többek között késtechnikával is.

Akkor vágjunk is a közepébe...

Maki elmondása szerint a jó kés éles, jól illik a kézbe. Ezek az alapok. Ha megtanuljuk még a helyes vágási, aprítási technikákat, akkor többet nem fog elõfordulni, hogy könnyes szemekkel vágjuk a hagymát. És igen, a hagymapucolásnak is vannak trükkjei, amelyek segítik további munkánkat a konyhában.

MF: Miért fontos megtanulni a jó késtechnikát?
M: Mert a jó technika megváltoztatja  ...

Folytats a blogon ... makifood.blogspot.com/2011/08/mire-jo...

sponsored links

Keres?s