Mirabellszilvás clafoutis
sponsored links
Lotaringiába ért a csapat. Ennek a régiónak a konyhája is igen közel áll hozzám, szeretnék hosszabban írni róla, ezért akit érdekel, FIGYELEM!! nézzen be hétvégén is, addigra elkészül, most idõ hiányában a receptre szorítkoznék.
Közben értesültem, hogy ma a fél mezõny a földön feküdt, jó lenne este megnézni, egy üveg cidre mellett majd végigpörgetem az eseményeket:)
Lotaringiában nem nehéz emblematikus ételt találni, a mirabellszilva itt az, ami nálunk a sárgabarack, vagy az alma. Most épp arra gondoltam, mennyire vicces, hisz Franciaország is ugyanezt elmondhatja magáról, nem? :)) Na mindegy, itt és most a francia szilváról van szó, mégpedig errõl a kicsi, sárga, simabõrû példányról, amit legjobb tudásom - és hosszas kutatásaim - szerint mirabellszilvának kereszteltem. (A Terebess ezeket írja róla.) Aki tud ...