Mint a Govindában: Indiai wokos szabdzsi
sponsored links
Vágjunk bele a ZöldKampányba! Ez az étel már az új szellemiség jegyében készült, sõt nemcsak egy-két, hanem négy különbözõ zöldség került bele. Ha már kampány, indítsuk lendülettel.:)
Tudom, a paprika kakukktojás, nem épp most van a szezonja, de a szép piros színe miatt engedélyeztem egy kis kihágást (das Auge isst mit, mondja a német).
A receptet Hémangitól tanultam a Vega Cook&Run kurzuson, amit a 108.hu facebook-játékán nyertem. Nagyon kíváncsi voltam, milyen egy ilyen villámtanfolyam, ahol 90 perc leforgása alatt elkészül 3 fogás, majd a résztvevõk közösen megvacsiznak. A mi vacsoránk egy wokos szabdzsiból (indiai zöldségétel), pakorából (olajban sült bundázott zöldségek) és puriból (egyfajta lepénykenyér) állt. Az igazi újdonság számomra ez a szabdzsi volt, a titka a technikában rejlik, hogy a kevés olajon, közepes lángon, fedõ alatt sülõ zöldségeket hagyjuk kicsit "odakapni", amitõl nagyon finom ízt kapnak. Számomra igazi comfort food, laktató, ízletes és mégsem nehéz - ez egyébként a krisnás konyháról általánosságban elmondható. Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni!
Néhány technikai megjegyzés:
Az asafoetida, másnéven hing, ördöggyökér vagy aszatgyanta az indiai konyhában használatos ízesítõ a fokhagyma és vöröshagyma pótlására. Kis szórófejes tégelyben kapható a nagyobb fûszerboltokban (pl. Ázsia bolt, Szép kis India stb.).
Ehhez a szabdzsihoz fontos, hogy legyen fedõ a wokhoz! Fõzéskor résen kell lenni, nehogy ...