Minimál ételek hava
sponsored links
Sertésszelet paradicsommal. fetával, olajbogyóval és ropogós fûszeres morzsával
Ajjaj, eltûntem... De hova is? Az úgy történt, hogy ilyenkor nyár elején annyi friss alapanyag van, hogy nem lehet bonyolítani az étkezést: legyen valamilyen hús, hirtelen sütve, mert úgy gyors, és legyen mellé összevagdalva valami, ami éppen van itthon. Bónusz hideg szósz, öntet. A heti étkezések legalább felét így bonyolítom mostanában.
Na jó, bevallom, továbbra sincs ihlet - mármint írni. Pedig azért lenne mirõl - a croissant-ról, többek között, meg egy nagy csomó süteményrõl, de annyi mindent akarok írni róluk, hogy nem sikerül semmi. Nem tudom, ez érthetõ-e, ha valaki iromán, az szerintem már találkozott ezzel a jelenséggel. Futás közben például rajzanak a gondolatok az ember fejében, majd mikor otthon kellemesen elfáradva leül a gép elé, csak villog a kurzor az üres ablakban, aztán "áá, inkább elolvasom a híreket", és aznap sem születik semmi.
De most mintha valami megmozdult volna... Nem, nem a leveles tészta, arról már annyi jegyzetlapom és elképzelésem van, hogy blokkol a kezem, ha rágondolok. Ez valami gyors-egyszerû, ami a könnyû kaják rajongóinak való. Nem túl szezonos, de az aktuális mánia (hús sok zöldséggel) tematikájába beleillik. Manapság ugyanis azzal vagyok elfoglalva, hogy a hagyományos rizs-tészta-krumpli-kenyér köretek mennyiségét lecsökkentsem az étrendben, amennyire csak lehetséges. Az elsõ kettõ nem olyan nagy ügy, de az újkrumplival és a pirított fokhagymás kenyérrel kivételt kell tennem néha. De nincs belõle...