Minikuglófok Meyer citrom-krémmel
sponsored links
Hátháthátháthát....a kakaóscsiga és a házi barackdzsemes bukta leszorult a második-harmadik helyre. Az aranygaluska vaníliasodóval és a szalagos fánk pedig ezzel a kuglóffal van versenyben az elsõ helyért...És ha leírom, hogy a se-nem-édes-se-nem-savanyú illatos Meyer citrom-krém picit kicsurran a kuglófokból és egészen lágyan eláztatja a sütik enyhén pirult alját, és ahogy az ember beleharap a foszlós, édes, langyos tésztába, rögtön ott a vajas, illatos, savanykás töltelék, egy egészen kicsit tudom visszadni az élményt...
Járjatok nyitott szemmel, csak ezért is érdemes ilyen citromot venni, én egy mindközönséges városszéli Spar-ban találtam rá, mostohán összekeverve a sima citromokkal. Az egyik képen látszik jól a különbség: a héja fényes, nem rücskös, és gömbölydedebb is mint a citrom. Mint egy citrom alakú mandarin, élénksárgában, és az illata is édes.
Hozzávalók: (16 minikuglófhoz)
55 dkg liszt plusz 5-7 dkg a nyújtáshoz, formázáshoz
5 gr szárazélesztõ (most Haast használtam)
4,5 dl langyos tej
2 tojás sárgája
10 dkg langyos olvasztott vaj ...