Minifánk pezsgõkrémmel

2014-01-11

sponsored links



Itt igazából a krém a lényeges, a fánk a szokásos tésztából készült, de mindenki használja azt a tésztát, ami neki a legjobban bevált. Kicsire méreteztem, hogy igazán guszta kis fánkok legyenek.
A krémet szilvesztertõl maradt pezsgõbõl készült. Elképzeltem, milyen lenne, ha a sima, vaníliás fõzött krémet tej helyett pezsgõvel készíteném. Hát nagyon jó! A pezsgõtõl a krém enyhén savanykás, mintha citrom lenne benne, de érdekesen pikáns. Nagyon finom, nekünk nagyon ízlett.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl langyos tej
  • 0,70 ml olaj
  • 3 evõkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2014/01/fank-p...

sponsored links

Keres?s