Mini sajttorta
sponsored links
A sajttorta megint kifogott rajtam, pedig azt hittem, hogy végre most majd sikerül! A BBC Good Food (angol kiadás) augusztusi számában találtam rá a mini sajttorta (epres) receptjére. A hétvégi vendégségre szántam volna desszertnek (ez volt a teszt verzió). A recept olvasása közben már egy kicsit gyanús volt, hogy miért írják oda, hogy ,,ne izguljunk, nem fog rátapadni a tészta a muffinpapírra"...persze hogy rátapadt...
A mini sajttortákat muffinsütõ tepsiben készítjük el. A recept ricotta sajttot írt én helyette túrót használtam. Szerintem állagra szinte ugyanaz, gondoltam a túróval könnyebb is lesz a dolgom, mert szilárdabb szerkezetû, nem folyik szét...Szétfolyt.
Hogy mentsem a menthetõt kis kerámia tálkákba helyeztem az amúgy bemutatásra sem érdemes sajttortácskákat. Ennyi bevezetõ után csak azt mondom: senkit ne tántorítson el az én kudarcom. Természetesen az eper helyett bármilyen gyümölccsel mûködik (ha mûködik) ez a desszert. Mivel itt még javában érik, így nem volt probléma beszerezni.
Szóval a recept:
Hozzávalók 6 db kis tortához
6 db digestive keksz (zabkeksz, háztartási keksz vagy hasonló)
5 dkg vaj
25 dkg ricotta (túrót inkább ne!)
1 db tojás plusz 1 tojás sárgája ...