MINI SAJTOS-OMLÓS POGÁCSÁK
sponsored links
mini sajtos-omlós pogácsák |
Nagyszerû kis pogikat készítettem. A tésztájába camembert sajtot gyúrtam, a tetejére magvakat és sajtot tettem. Gyorsan összedobható és igazán kiadós mennyiség lesz, ha ennyire apróra szaggatjuk. 100 Ft-os nagyságú pogik készültek. Tökéletes vendégváró, sörkorcsolya vagy csak úgy eszegetni való.
A legizgalmasabbak azok lettek, amiknek a tetejére napraforgó magokat sütöttem.
Tönkölybúza lisztbõl készült, de a sima búzaliszt is tökéletes hozzá. A camembert mennyiségét lehet duplázni is, de akkor nem kell bele másik sajt, vagy kihagyni is, nem volt intenzív az íze.
Hozzávalók
tészta
40 dkg tönkölybúza fehér liszt
10 dkg kacsazsír
10 dkg margarin
2 evõkanál tejföl
10 dkg camambert (érett, aprítva)
10 dkg gouda (reszelve)
1 csomag sütõpor
1,5 t.k.só
1 tojás a lekenéshez
szóráshoz
fekete szezám
napraforgómag
reszelt sajt...
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy deszkán dolgozd össze. Amikor gyúrható állagú, már el is készült. Nem kell agyon nyomorgatni.
Az összeállt tésztát tedd egy zacskóba és pihentesd a hûtõben legalább fél órát. Elõtte azért kóstold meg a tésztát, mert a só mennyisége függ a sajtok sósságától és a sótlan pogácsa nem finom.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd 4 mm vastagra, majd szúrd ki a pogácsákat. (én egy vastagabb csillagcsövet használtam, megfordítva)
2 tepsit takarj le sütõpapírral, a sütõt melegítsd elõ 180- 190 fok légkeverésre.
A kiszúrt pogikat helyezd el a tepsiken, kend le tojással, majd szórd meg kedvedre magvakkal, vagy sajtokkal, a dió is finom hozzá.
Told a sütõbe és süsd aranybarnára õket (nálam 15 perc volt).
a pogikat lehet használni bábuként is :) |
sajtos-omlós pogácsák |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
Keress a Facebookon is