Mini Sacher
sponsored links
Elõre leszögezem, ez NEM a klasszikus Sacher. Az eredeti egy meleg úton készült nehéz felvert. Ami attól "nehéz", hogy nagyobb a zsiradéktartalma a normál piskótához képest, illetve plusz tojássárgáját is tartalmaz. És annyiban "meleg", hogy a tojást és a cukrot elõbb melegítik, majd kihûlésig habbá verik. Na, de nem akarok senkit sem untatni a cukrásztananyaggal, csak szemléltetni akartam miben másabb ez a recept. Egyszerûbb. Diósabb. Meg fahéjas. Én meg már napok óta ki voltam éhezve rá. :)
A lenti mennyiségbõl 4 mini tortácskám lett, ami annyira nem is mini, mert ezt pont egy 8 szeletes torta (16 cm-es karikából) receptje.
Mini Sacher - 4 db
3 tojás szétválasztva, 80 g nádcukor, 50 g liszt, 25 g darált dió, 20 g reszelt csokoládé, 15 g holland kakaópor, 30 ml olaj, késhegynyi sütõpor, 1 kk fahéj, citromhéj
+ sárgabaracklekvár, ~200 g jó minõségû ...