Mini sablé variációk Michel Roux módra

2011-11-24

sponsored links


Hát elkészültek a kis sablék Michel Roux útmutatása alapján, ahogy azt korábban ígértem. A pate sablée egy gazdag, édes tésztaalap, magas a cukor-, és vajtartalma, amitõl rendkívül omlós és ízletes. Jól becsomagolva a hûtõben egy hétig is eláll, vagy lefagyasztva akár 3 hétig is. A feltéteket kedvünk és lehetõségeink szerint variálhatjuk. A Tésztavarázs könyvben 5 variáció szerepel, amibõl én most kettõt valósítottam meg.
Ezek a kis sablék kiválóak tea vagy kávé mellé, vagy csak egyszerûen du-i nasinak. Igaz, hogy fémdobozban néhány napig elállnak, de ezt mi nem vártuk meg.

Pate sablée hozzávalói:
25 dkg liszt,
20 dkg puha vaj, apró darabokra vágva,
10 dkg porcukor,
egy csipet só,
2 db tojássárgája.
A feltét hozzávalói: ...

Folytats a blogon ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/11/m...

sponsored links

Keres?s