Mini répatorták
sponsored links
Hamarosan itt a húsvét és nekem már mocorognak a gondolataim az idei sütemények körül. Ezek a mini répatorták tökéletesek az ünnepre, de úgy egyébként az év bármely napjára is: finom, puha sütemény, édes krémsajttal - vagy anélkül - a tetején. Nagyon gyorsan elkészíthetõ, kis munkával mutatóssá tehetõ és természetesen tortaformában, vagy tepsiben is megsüthetõ...õ-õ-õ. :)
A recept eredetije Szepytõl származik (kööösziii!), bátran készítsétek el: én az utóbbi években már többször megsütöttem, és az eddig kipróbált répatorták közül ez a recept vált be leginkább. A lenti változat csak apróságokban tér el Szepyétõl és tucatnyi muffinra van szabva.
A sütõt elõmelegítem (170-180 °C), a répát meghámozom és kis lyukú reszelõn lereszelem. A lisztbe belekeverem a sütõport, a szódát és a fahéjat.
A cukrokat alaposan kikeverem a tojásokkal és az olajjal, ebbe keverem bele elõször a reszelt sárgarépát, majd a lisztes keveréket. (A liszt mennyiségét lehet, hogy némileg korrigálni kell, a tojások méretétõl és a répa nedvességétõl függõen.)
A masszát papírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett) muffinformákba ...