Mini pizzák padlizsánból
sponsored links
Ezt a receptet a hétvégén tanultam a lánytesómtól, Kingától, õ várt ilyen vacsorával engem szombat este, mikor nála voltam, isteni illatok terjengtek a konyhában a sütõbõl :) Nagyon, de nagyon finom volt, így ma már nálam is elkészült most éppen ebédre, de kitûnõ reggelinek, vagy ahogy mi ettük vacsorának is. Egészséges, gyorsan elkészíthetõ s ráadásul finom is. Köszi a receptet Kinga :)
Hozzávalók (2 személy részére): 1 nagy padlizsán, 15 dkg csirkesonka(gépsonka), 1 paradicsom, 1 zöldhagyma, 1 kisebb piros paprika,10 dkg sajt, 5 - 6 evõkanál tejföl, só, bors, friss és szárított bazsalikom, 3 - 4 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A csirkesonkát kockára vágjuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A padlizsánt megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát szintén megmossuk, a paradicsomot vékony karikákra, a paprikát kockára vágjuk. A hagymát a szárával együtt finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük.
A felkarikázott padlizsán mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított és finomra aprított friss bazsalikommal és mindenik tetejét megkenjük 1 teáskanál tejföllel. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, a papírt megkenjük kevés olívaolajjal, s ráhelyezzük az elõkészített padlizsánokat. Ezután ráhalmozzuk a feltétet a szeletekre: kevés reszelt sajttal kezdjük, a paradicsommal folytatjuk, ráhelyezzük a megpirított csirkesonkát, a paprikát, a hagymát, s a tetejére ismét reszelt sajtot szórunk. Elõmelegített sütõben alacsony lángon 20 - 25 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók (2 személy részére): 1 nagy padlizsán, 15 dkg csirkesonka(gépsonka), 1 paradicsom, 1 zöldhagyma, 1 kisebb piros paprika,10 dkg sajt, 5 - 6 evõkanál tejföl, só, bors, friss és szárított bazsalikom, 3 - 4 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A csirkesonkát kockára vágjuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A padlizsánt megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát szintén megmossuk, a paradicsomot vékony karikákra, a paprikát kockára vágjuk. A hagymát a szárával együtt finomra aprítjuk. A sajtot lereszeljük.
A felkarikázott padlizsán mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárított és finomra aprított friss bazsalikommal és mindenik tetejét megkenjük 1 teáskanál tejföllel. Egy tepsit kibélelünk sütõpapírral, a papírt megkenjük kevés olívaolajjal, s ráhelyezzük az elõkészített padlizsánokat. Ezután ráhalmozzuk a feltétet a szeletekre: kevés reszelt sajttal kezdjük, a paradicsommal folytatjuk, ráhelyezzük a megpirított csirkesonkát, a paprikát, a hagymát, s a tetejére ismét reszelt sajtot szórunk. Elõmelegített sütõben alacsony lángon 20 - 25 perc alatt megsütjük.