Mini pithviers
sponsored links
Ha francia édesség, akkor mostanában a macaroon a menõ, de van ám élet azon túl is. A vajjal gazdagon bánó franciák szerencsére nem csak a croissant készítéséhez köpülték a sok vajat, egyéb leveles tésztareceptekkel is gazdagították a desszertkínálatukat, de nem lett mindegyik annyira híres világszerte, mint a fenti kettõ.
A pithiviers egy roppant egyszerû süti, vagy hívhatjuk tortának is, az egyetlen különlegessége, a formázása. Mint a jó alapreceptek általában, több változatban is készülnek. A leveles tésztát egy mandulás tojásos töltelékkel töltik, de már a mandulánál vannak eltérések, vannak ahol szigorúan fehér, azaz hántolt mandulát használnak, de vannak ahol belefér a héjas mandula is . Évszaknak megfelelõen gyümölcs is kerülhet a töltelékbe, meggy. Van ahol a rum kötelezõ, de alkohol nélküli változatok is vannak bõven.
A tésztánál az elosztás lehet ravasz kérdés, mivel készül egy alap amire rárakják a tölteléket, aztán egy tészta a tetejére, de van, hogy a két tészta vastagsága azonos, és van ahol azt mondják, az alap egyharmad, a tetõ kétharmad vastagságú tészta legyen. Általában egy nagy
torta készül de, lehet minitorta is. A széle is lehet sima, vagy ez a virágos változat .
Jöjjön az én változatom.
Hozzávalók: ...