Mini piac a Rosinante kerjében vasárnaponként!

2012-05-11

sponsored links


Május 13.-án a Vasárnapraforgó mini piacán az egyik fõszereplõ a rebarbara lesz.
 
A rebarbaráról  röviden
A rebarbara valójában zöldség, amit gyümölcsként fogyasztunk, a levelek mérgezõek, ne együk õket!  A levél nyelébõl pikáns ízû kompót, krémleves és lepény készülhet, de meghámozva érdemes nyersen is megkóstolnunk. Savanykás, fanyar íze miatt gyakran más, édes gyümölcsökkel párosítják (például eperrel, körtével vagy almával). Alacsony pektintartalma miatt sûrûbb dzsem, lekvár csak hosszabb fõzési idõvel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítõ anyag hozzáadásával fõzhetõ. A fanyar, tapadós íz elkerülése végett, lekvár fõzéskor tegyünk egy kis darab, jól megmosott márványt a lekvárba.   Csak kora tavasztól május végéig illetve szeptember elejétõl az elsõ fagyok beálltáig használható étkezésre, mert késõbb a benne megemelkedõ oxálsav tartalom miatt hashajtó hatású, nagy mennyiségben pedig mérgezõ. Terhes nõknek fogyasztása nem ajánlott. Szorulás esetén nyersen rágcsálva segíthet.

Rebarbara lepény
30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 tojás, tejföl, dió, rebarbara. A lisztet, porcukrot, vajat morzsoljuk ...

Folytats a blogon ... finomania.blogspot.com/2012/05/mini-p...

sponsored links

Keres?s