Mini mákos bejglik ( paleo )
sponsored links
Újabb sikeres konyhai kísérletem ez a kis mákos süti. Mivel fel kell tekerni, így bejglinek neveztem el stílusosan a karácsony miatt. Nagyon finom és tölthetõ diós töltelékkel is, vagy gesztenyéssel. Ki hogyan szereti.
Mini mákos bejglik ( paleo )
Hozzávalók kb. 26 darabhoz:
A tésztához:
- 2 ek. szezámpehely
- 4 ek. útifûmaghéj 2,5-3 dl meleg vízbe áztatva
- 3 ek. nyílgyökérliszt
- 4 ek. kókuszliszt
- 3 ek. babuszrost
- 200g darált mandula
- 1 csipet Himalája só
- 2 ek. poreritrit
- 1 kk. foszfátmentes sütõpor
- 1 csipet Bourbon vanília
- 3 egész tojás
A töltelékhez:
- 25 db cukormentes datolya
- 2 dl víz
- 3 ek. mindenmentes kemény szilvalekvár
- 1 citrom héja
- 1 mk. fahéj
- 200g darált mák
- 3 ek. poreritrit
A kenéshez:
- 3 tojssárgája
A forgatáshoz:
- poreritrit
A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk és félbevágjuk. A tésztát két sütõpapír között félujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egyforma kockákra vágjuk. A kockák felsõ részébe helyezzük a tölteléket. A felsõ végénél kezdve szorosan felhajtogatjuk és sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A töltelékhez a datolyát felforraljuk a vízzel és még forrón kiszedjük a vízbõl. Ehhez adunk 6 evõkanál vizet a fõzõvízbõl, majd a töltelék többi hozzávalójával simára keverjük. A töltött mini bejgliket 180 fokra elõmelegített sütõben aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt. Hagyjuk majdnem kihûlni, s amikor még kicsit langyos forgassuk meg alaposan poreritritbe.
Jó étvágyat!