Mini juharcukros briós

2012-01-19

sponsored links


Elég gyakram készítek brióst, ám mindig csak ilyen piciket. Mivel csak frissen (még langyosan) az igazi, ezért nem szeretem, ha megmarad, mert hamar romlik az állaga...:-)
Nagyon kis adag tésztával dolgozom, természetesen a cukrász recept alapján, de egy kicsit azért "hozzá kellett nyúlnom", hogy a saját ízlésünkre alakítsam. A cukrász briós nekem nem elég cukros, hiányzik belõle a vaníliás cukor és a reszelt citromhéj is.
A briós, és általában a kalácstészta hátránya, hogy mindig frissen kell elkészíteni, szóval ha reggelire szeretne az ember brióst enni, akkor bizony nem árt jó korán felkelni.....:-) Viszont egyszer-egyszer megéri a "tyúkokkal kelni" :-) és briós tésztát keleszteni, mert házi málna lekvárral, egy pohár kakaóval vagy tejeskávéval mennyei reggeli, amivel igazán jól indulhat a nap.
A fonás nem olyan egyszerû (az enyém sem egyforma, s közel sem tökéletes, annak ellenére, hogy tavaly egész nyáron briósokat fontam hajnalok-hajnalán a gyakorlaton :-), ezért "legyurmáztam" Nektek, amit az briós elkészítésének leírásánál meg is fogok mutatni.
Íme a mai reggeli:

És a Mini juharcukros briósok receptje:

Hozzávalók (kb 12 db lesz belõle):

25 dkg liszt
2,5 dkg felolvasztott margarin
3 dkg porcukor
1 dkg élesztõ
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás sárgája ...

Folytats a blogon ... sucreriesandco.blogspot.com/2012/01/m...

sponsored links

Keres?s