Mini juharcukros briós
sponsored links
Elég gyakram készítek brióst, ám mindig csak ilyen piciket. Mivel csak frissen (még langyosan) az igazi, ezért nem szeretem, ha megmarad, mert hamar romlik az állaga...:-)
Nagyon kis adag tésztával dolgozom, természetesen a cukrász recept alapján, de egy kicsit azért "hozzá kellett nyúlnom", hogy a saját ízlésünkre alakítsam. A cukrász briós nekem nem elég cukros, hiányzik belõle a vaníliás cukor és a reszelt citromhéj is.
A briós, és általában a kalácstészta hátránya, hogy mindig frissen kell elkészíteni, szóval ha reggelire szeretne az ember brióst enni, akkor bizony nem árt jó korán felkelni.....:-) Viszont egyszer-egyszer megéri a "tyúkokkal kelni" :-) és briós tésztát keleszteni, mert házi málna lekvárral, egy pohár kakaóval vagy tejeskávéval mennyei reggeli, amivel igazán jól indulhat a nap.
A fonás nem olyan egyszerû (az enyém sem egyforma, s közel sem tökéletes, annak ellenére, hogy tavaly egész nyáron briósokat fontam hajnalok-hajnalán a gyakorlaton :-), ezért "legyurmáztam" Nektek, amit az briós elkészítésének leírásánál meg is fogok mutatni.
Íme a mai reggeli:
És a Mini juharcukros briósok receptje:
Hozzávalók (kb 12 db lesz belõle):
25 dkg liszt
2,5 dkg felolvasztott margarin
3 dkg porcukor
1 dkg élesztõ
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 tojás sárgája ...