Mini ischler cukormentesen
sponsored links
Ischlert az év minden szakában kapni, az igaz. De ezek mini ischlerek áfonyalekvárral... szerintem így már kifejezetten karácsonyi, nemde?! Na jó, a felét baracklekvárral töltöttem meg, mert az emberem nem eszi meg, ha piros színû a lekvár benne. A bordót sem...
Babette receptjébõl indultam ki, ismét nem csalódtam. "Diabosítva" is nagyon finom! Szegények 5 napig várták a hûvös kamrában, hogy lencsevégre kerüljenek. És milyen jót tett nekik! Szinte rágni sem kell, mert szétomlik az ember szájában...
Hozzávalók:
-30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (Zelleitündi süteményliszt), ebbõl mínusz egy evõkanál, helyette keserû kakaópor
-20 dkg vaj
-10 dkg nyírfacukor por
-5 dkg darált dió
-fél tk sütõpor
-1 nagy ek tejföl
-1 tojás sárgája
-1 csipet só
Továbbá:
-Cukormentes áfonya és-vagy baracklekvár (esetleg málna, ribizli, szeder, ki mit szeret)
-1 tábla (100 g) magas kakaótartalmú, legalább 74%-os étcsoki + kevés étolaj a tetejére.
Elkészítés:
A száraz anyagokat morzsoljuk össze a lágy vajjal, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojás sárgáját és gyúrjuk össze.Legalább egy órára tegyük a hûtõbe pihenni. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vékonyra és pogácsa szaggatóval szaggassunk korongokat a tésztából. Én 5,5 cm-es kiszúrót használtam. Sütõpapírral bélelt tepsiben 180 fokra elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt süssük meg. Nem szabad túlsütni, akkor jó, ha szép világos marad. Ha kihûlt, lekvárral ragasszuk össze õket kettesével, és mártsuk a vízgõz fölött kevés olajjal megolvasztott csokiba. Ebbõl a mennyiségbõl, ekkora kiszúróval összesen 40 korongom lett, tehát 20 ischler. De a duplája is elfogyott volna...
Ui: Tehát végre kipróbáltam Zellei Tündi lisztjét. Nagyon jó vele sütni! A végeredmény még jobb. :-) Igaz, hogy egy picit talán magasabb az ára, mint néhány másik szénhidrátcsökkentett lisztnek, de sokat kapunk cserébe:
Fotó:Zellei Tündi |
Megleshetitek a vele készült interjút, ahol errõl mesél: itt.