Mini gyümölcskenyerek aszalt szilvával és gyömbérrel

2011-12-21

sponsored links



Ezekben az aranyos kis sütõformákban készítettem most gyümölcskenyeret, nem a szokásos egybensütött változatban. Ahol pici gyerekek vannak a családban, nagy sikert arathat, és egy szép karácsonyi reggelen egy négytagú család minden tagjának jut belõle egy kellemes forró ital mellé. :) 

Ez is Pataki kerámia, ajándékba kaptuk, úgyhogy nagyon megörültem neki, mert már van tapasztalatom az edénykéikkel. Ezekkel is jól jártam, mert nagy bátran csak annyit tettem, hogy kicsit kivajaztam a formákat, beletöltöttem a tésztát, aztán zsupsz a sütõbe, mégis teljesen simán ki tudtam utána fordítani belõle a sütikéket. Nagyjából muffinforma méretû kis edénykék, így a maradék tésztát régi teflonos sütõformákban használtam el, amik még egy kis cukormázas díszítést is kaptak, mert nem elég esztétikusak az abban való tálaláshoz. :) Természetesen egyben is ki lehet sütni, akkor mindenképp jól mutat rajtuk a narancsos cukormáz, amit még tovább lehet díszítgetni.

Kicsit improvizáltam a hozzávalókkal, szemre tettem bele az alapanyagokat, persze mérleg fölött, így veletek is megoszthatom a receptet.
Kaptam egy csomag kivételesen puha, szaftos aszalt szilvát, ez lett a gyümölcskenyér alapja, kiegészítve ...

Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/12/min...

sponsored links

Keres?s