Mini fánkok fahéjas cukorral, baracklekvárral
sponsored links
Több különbözõ fánkot készítettem már de örülök hogy ezt is megkóstolhattam!
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 teáskanál porcukor, 1,5 dkg élesztõ, 1 tojás, 2 dkg margarin, 1,5 dl tej, csipet só, beforgatáshoz: 1 teáskanál fahéj, 3 evõkanál porcukor, baracklekvár a tálaláshoz.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 teáskanál porcukor, 1,5 dkg élesztõ, 1 tojás, 2 dkg margarin, 1,5 dl tej, csipet só, beforgatáshoz: 1 teáskanál fahéj, 3 evõkanál porcukor, baracklekvár a tálaláshoz.
Elkészítése: Lisztet és a porcukrot tálba öntöttem, rámorzsoltam az élesztõt, ráütöttem a tojást. A margarint felolvasztottam, a tejet meglangyosítottam, ezeket is a lisztes részhez adtam majd csipet sóval összedolgoztam a tésztát. Letakarva duplájára kelesztettem kb. 1,5 óra alatt. Lisztezett felületen átgyúrtam és fél cm vastagra nyújtottam ezután kis szaggatóval (ami nálam 2,5 cm átmérõjû) kiszaggattam. Forró olajban, közepes lángos megsütöttem. A meleg fánkokat a fahéjjal elkevert porcukorba forgattam tálalásnál baracklekvárt tettem mellé! Sok van belõle és nagyon finom!