Mini fánkok fahéjas cukorral, baracklekvárral

2018-02-10

sponsored links

Több különbözõ fánkot készítettem már de  örülök hogy ezt  is  megkóstolhattam!
Hozzávalók:  25 dkg  liszt, 2 teáskanál porcukor, 1,5 dkg élesztõ, 1 tojás, 2 dkg margarin, 1,5 dl tej, csipet só, beforgatáshoz: 1 teáskanál fahéj, 3 evõkanál porcukor, baracklekvár a tálaláshoz.
?
Elkészítése: Lisztet és a porcukrot tálba öntöttem, rámorzsoltam az élesztõt, ráütöttem a tojást. A margarint  felolvasztottam, a tejet meglangyosítottam, ezeket is a lisztes részhez adtam majd csipet sóval összedolgoztam a tésztát. Letakarva  duplájára kelesztettem kb. 1,5 óra alatt. Lisztezett felületen átgyúrtam és fél cm vastagra nyújtottam  ezután  kis szaggatóval (ami nálam 2,5 cm átmérõjû) kiszaggattam. Forró olajban, közepes lángos megsütöttem. A meleg fánkokat a fahéjjal elkevert porcukorba forgattam  tálalásnál baracklekvárt tettem  mellé! Sok van belõle és nagyon finom!


Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2018/02/...

sponsored links

Keres?s