MINI FÁNK avagy SÜTINYALÓKA...
sponsored links
Jól debütált az új masinám, a sütinyalóka sütõm... Még a Konyha kiállításon kóstoltuk meg ezeket az apró, golyó alakú fánkocskákat, amiket ott pálcikára szúrtak, csokiba mártottak és megszórtak színes cukorkákkal. Szerelem lett elsõ harapásra. Mivel ott a helyszínen nem árulták a sütõt, kénytelen voltam várni vele, hogy végre magaménak tudjak egyet. Mihelyst megjelent a boltban, máris vételeztem egyet. Nem volt rossz döntés, szuperül mûködött, már elsõre. Én sütöttem, a lányok meg falták. Az elsõ két turnust becsokiztuk és szórtuk, a többit meg csak úgy ették porcukorral meghintve... Szerintem ízre hasonló mint a gofri, csak ez labda alakú. Szóval jót mókáztunk így péntek délután...
A sütõ...
Ha csak sima gofri sütõd van, ahhoz is jó ez a tészta recept...
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 2,5 dl langyos tej. Kell még hozzá: étcsokoládé, színes szórócukor, vagy csak simán porcukor.
A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a két tojást. Azzal is jól felhabosítjuk. Ez után beletesszük a lisztet, a sót, a sütõport és a tejet. Sûrû masszát keverünk belõle. A sütõt felforrósítjuk, majd a mélyedéseket megtöltve, 5-8 perc alatt készre sütjük a fánkokat. Simán porcukorral meghintve, vagy pálcikára szúrva, olvasztott csokiba mártva a tetejüket, színes cukorkákkal megszórva is tálalhatjuk.