Mini Dorayaki, avagy japán palacsinta édes babkrémmel
sponsored links
Hmmm... palacsinta és babkrém? Biztos megfér a kettõ együtt? Én is csodálkoztam, de, amikor megkóstoltam a Taste of Japan fõzõshow-n ezeket a cuki palacsintákat, elhittem Makinak.
Maki említette, hogy a japánok nem esznek édességet ebéd és vacsora után, inkább a délelõtti vagy délutáni teázáshoz, kávézáshoz esznek édes dolgokat. Ezek a palacsinták tényleg készülhetnek uzsira, mi azonban reggelire ettük. Furának tûnhet, hogy babból készül a krém a palacsintákhoz, de nekem nagyon bejött. Elõzõ este be kell áztatni az adzuki babot hozzá. A megadott mennyiségbõl lesz maradék, de jól fagyasztható, így legközelebb csak a palacsintát kell összedobni, a krém már meglesz hozzá.
Az adzuki bab a Japánok egyik legkedveltebb élelmiszere és babfélesége a szójabab után. Az édes ízû bab gyakori szereplõje az étkezéseiknek. Gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminokban, valamint magas vas- és kálcium tartalma is említésre méltó.
Az adzuki bab a Japánok egyik legkedveltebb élelmiszere és babfélesége a szójabab után. Az édes ízû bab gyakori szereplõje az étkezéseiknek. Gazdag proteinekben, B1 és B2 vitaminokban, valamint magas vas- és kálcium tartalma is említésre méltó.
Mini Dorayaki - japán palacsinta édes babkrémmel
Hozzávalók:
Palacsintához: ...