Mini corn dog

2017-08-14

sponsored links













Corn dog, azaz kukorica kutya, mondhatnĂĄm, hogy kölyökkutya, mivel Ă©n most mini vĂĄltozatot kĂ©szĂ­tettem. Az amerikaiak nagy kedvence ez a ropogĂłs, kukoricabundĂĄs virsli, igen nĂ©pszerĂ» street food Ă©tel. (szerencsĂ©re semmi köze a kutyĂĄkhoz) Gyors, egyszerĂ», laktatĂł. JĂłl jön meccsnĂ©zĂ©shez, buliba, de ĂĄltalĂĄban a gyerekek is nagyon szeretik. A jĂł corn dognak kĂ©t titka van. Az egyik, hogy csak jĂł minĂ”sĂ©gĂ» virslit hasznĂĄljunk hozzĂĄ, a mĂĄsik, hogy megfelelĂ” ĂĄllagĂș legyen a tĂ©szta. KellĂ”en sĂ»rĂ»nek, de mĂ©gis kicsit folyĂłsnak kell lennie, hogy jĂł vastagon be tudja vonni a virslit. Ezen a ponton kicsit eltĂ©rtem a recepttĂ”l, Ă©n ugyanis nem szeretem, ha tĂșl vastag a panĂ­r Ă©s ezĂĄltal elveszik az Ă©telbĂ”l a lĂ©nyeg. MĂĄrtogatĂĄs utĂĄn, hagytam kicsit lefolyni a felesleges tĂ©sztĂĄt, Ă­gy nĂĄlam vĂ©konyabb lett a bunda. Én mĂ©g a rĂĄntott sajtot sem panĂ­rozom duplĂĄn soha, inkĂĄbb megfagyasztom, forrĂł olajban Ă©pp csak addig sĂŒtöm, mĂ­g megolvad a sajt, Ă­gy nincs ideje kifolyni. TermĂ©szetesen lehet normĂĄl mĂ©retĂ» virslibĂ”l is kĂ©szĂ­teni, de akkor is cĂ©lszerĂ» elfelezni, mert Ășgy könnyebb dolgozni vele. Aki kedvet kapott hozzĂĄ, ne fĂ©ljen kiprĂłbĂĄlni, izgalmasabb Ă­zvilĂĄgĂș, mint a sima, mezĂ­tlĂĄbas fĂ”tt virsli.              

Mini corn dog

HozzĂĄvalĂłk:

  • 30 dkg koktĂ©l virsli

tĂ©szta: 

1 csésze=2,5 dl

  • 1/2 csĂ©sze sima liszt
  • 1/2 csĂ©sze kukoricaliszt
  • 2 ek cukor
  • 2 tk sĂŒtĂ”por
  • kb 1/2 - 3/4 csĂ©sze tej (fĂŒgg a lisztek minĂ”sĂ©gĂ©tĂ”l)
  • 1 tojĂĄs
  • nagy csipet sĂł
  • kevĂ©ske Ă”rölt bors
  • 1/2 tk pirospaprika (elhagyhatĂł)
  • 1 tk cayenne bors (elhagyhatĂł, aki nem szereti a csĂ­pĂ”set)

sĂŒtĂ©shez:

  • bĂ” olaj

segĂ©deszköz: 

  • hurkapĂĄlcikĂĄk vagy fanyĂĄrsak



Elkészítése:

  1. A virsliket lisztbe forgatjuk, a felesleget lerĂĄzzuk rĂłla, egyesĂ©vel hurkapĂĄlcĂĄra szĂșrjuk.
  2. A tejet összekeverjĂŒk a tojĂĄssal, majd a szĂĄraz anyagokhoz adva, sima, csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt kĂ©szĂ­tĂŒnk belĂ”le.
  3. HosszĂș, csĂ”szerĂ» pohĂĄrba töltjĂŒk.
  4. Az olajat felforrĂłsĂ­tjuk.
  5. A virsliket belemĂĄrtjuk a sĂ»rĂ» tĂ©sztĂĄba, ĂŒgyeljĂŒnk rĂĄ, hogy a tĂ©szta mindenhol bevonja a virsliket, Ăłvatosan a forrĂł olajba helyezzĂŒk.
  6. 2-3 darabnĂĄl ne tegyĂŒnk egyszerre többet az olajba!
  7. Minden oldalĂĄt szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk, - kb 3 perc alatt - papĂ­rtörlĂ”re szedve lecsepegtetjĂŒk
  8. Azonnal, melegen tĂĄlaljuk, ketchupot, mustĂĄrt, sĂŒlt krumplit kĂ­nĂĄlhatunk mellĂ©.








Folytatás a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/08/min...

sponsored links

Keres?s