Mini corn dog
sponsored links
Corn dog, azaz kukorica kutya, mondhatnĂĄm, hogy kölyökkutya, mivel Ă©n most mini vĂĄltozatot kĂ©szĂtettem. Az amerikaiak nagy kedvence ez a ropogĂłs, kukoricabundĂĄs virsli, igen nĂ©pszerĂ» street food Ă©tel. (szerencsĂ©re semmi köze a kutyĂĄkhoz) Gyors, egyszerĂ», laktatĂł. JĂłl jön meccsnĂ©zĂ©shez, buliba, de ĂĄltalĂĄban a gyerekek is nagyon szeretik. A jĂł corn dognak kĂ©t titka van. Az egyik, hogy csak jĂł minĂ”sĂ©gĂ» virslit hasznĂĄljunk hozzĂĄ, a mĂĄsik, hogy megfelelĂ” ĂĄllagĂș legyen a tĂ©szta. KellĂ”en sĂ»rĂ»nek, de mĂ©gis kicsit folyĂłsnak kell lennie, hogy jĂł vastagon be tudja vonni a virslit. Ezen a ponton kicsit eltĂ©rtem a recepttĂ”l, Ă©n ugyanis nem szeretem, ha tĂșl vastag a panĂr Ă©s ezĂĄltal elveszik az Ă©telbĂ”l a lĂ©nyeg. MĂĄrtogatĂĄs utĂĄn, hagytam kicsit lefolyni a felesleges tĂ©sztĂĄt, Ăgy nĂĄlam vĂ©konyabb lett a bunda. Ăn mĂ©g a rĂĄntott sajtot sem panĂrozom duplĂĄn soha, inkĂĄbb megfagyasztom, forrĂł olajban Ă©pp csak addig sĂŒtöm, mĂg megolvad a sajt, Ăgy nincs ideje kifolyni. TermĂ©szetesen lehet normĂĄl mĂ©retĂ» virslibĂ”l is kĂ©szĂteni, de akkor is cĂ©lszerĂ» elfelezni, mert Ășgy könnyebb dolgozni vele. Aki kedvet kapott hozzĂĄ, ne fĂ©ljen kiprĂłbĂĄlni, izgalmasabb ĂzvilĂĄgĂș, mint a sima, mezĂtlĂĄbas fĂ”tt virsli.
Mini corn dog
HozzĂĄvalĂłk:
- 30 dkg koktél virsli
tészta:
1 csésze=2,5 dl
- 1/2 csésze sima liszt
- 1/2 csésze kukoricaliszt
- 2 ek cukor
- 2 tk sĂŒtĂ”por
- kb 1/2 - 3/4 csĂ©sze tej (fĂŒgg a lisztek minĂ”sĂ©gĂ©tĂ”l)
- 1 tojĂĄs
- nagy csipet sĂł
- kevéske Ôrölt bors
- 1/2 tk pirospaprika (elhagyhatĂł)
- 1 tk cayenne bors (elhagyhatĂł, aki nem szereti a csĂpĂ”set)
sĂŒtĂ©shez:
- bĂ” olaj
segédeszköz:
- hurkapĂĄlcikĂĄk vagy fanyĂĄrsak
ElkĂ©szĂtĂ©se:
- A virsliket lisztbe forgatjuk, a felesleget lerĂĄzzuk rĂłla, egyesĂ©vel hurkapĂĄlcĂĄra szĂșrjuk.
- A tejet összekeverjĂŒk a tojĂĄssal, majd a szĂĄraz anyagokhoz adva, sima, csomĂłmentes tĂ©sztĂĄt kĂ©szĂtĂŒnk belĂ”le.
- HosszĂș, csĂ”szerĂ» pohĂĄrba töltjĂŒk.
- Az olajat felforrĂłsĂtjuk.
- A virsliket belemĂĄrtjuk a sĂ»rĂ» tĂ©sztĂĄba, ĂŒgyeljĂŒnk rĂĄ, hogy a tĂ©szta mindenhol bevonja a virsliket, Ăłvatosan a forrĂł olajba helyezzĂŒk.
- 2-3 darabnĂĄl ne tegyĂŒnk egyszerre többet az olajba!
- Minden oldalĂĄt szĂ©p aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk, - kb 3 perc alatt - papĂrtörlĂ”re szedve lecsepegtetjĂŒk
- Azonnal, melegen tĂĄlaljuk, ketchupot, mustĂĄrt, sĂŒlt krumplit kĂnĂĄlhatunk mellĂ©.