Mini Charlotte
sponsored links
Tavaly nyáron a Fanny Konyhában jelent meg ez a receptem. Most újra aktuálissá válik, így megmutatom itt a blogon is.
Természetesen egy nagy tortaként is elkészíthetõ, de így azért egy kicsit elegánsabbak :)
Mini Charlotte -4 darabhoz
Piskóta:
1 tojás (szétválasztva), 25 g liszt, 40 g nádcukor
Joghurtos túrókrém:
100 g túró, 175 g joghurt, 150 ml tejszín, egy csomag zselatinfix, ízlés szerint méz, citromlé,
200 g gyümölcs (pl. eper, málna, áfonya...)
Elsõ lépésként mérjük le a formánk magasságát, majd ennek megfelelõen egy sütõpapírra segédvonalat rajzolunk, hogy egyforma babapiskótákat készíthessünk. Négyszer körberajzoljuk a forma alját is.
A tojást szétválasztjuk. A fehérjébõl és a nádcukorból kemény habot verünk. A sárgáját hozzákeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és óvatosan elkeverjük. A kapott masszát habzsákba/kivágott sarkú zacskóba töltjük. Az elõre megrajzolt segédvonalak mentén ujjnyi vastag csíkokat rajzolunk és a köröket is kitöltjük tésztával. Elõmelegített, 180°C-os sütõben 7-8 percig sütjük.
A krémhez a túrót összetörjük és elkeverjük a joghurttal. A tejszínt felverjük, s folyamatos keverés ...