Mini briósfelfújt málnával

2017-05-28

sponsored links







Megmaradt néhány darab mazsolás briós, és mivel már kissé megszikkadtak, egyértelmû volt, hogy édesség lesz belõlük. Mi más is, mint felfújt?! Én ui. nagyon-nagyon szeretem ezt az egyszerû desszertet. Málnával még sosem készítettem, de tudtam, hogy így is finom lesz. :) Eddig mindig sütõtálba rétegezve készítettem, most viszont kapcsos tortaformában akartam megsütni. De aztán kitaláltam, hogy muffintepsibe rendezem. Szerintem jópofa lett így ? mint egy nagy süncsalád. :D
Reggelire egy bögre kakaó vagy egy csésze tea mellé tökéletes ez a kívül ropogós, belül puha, illatos sütemény. :)



 


Hozzávalók 12 darabhoz:

30 dkg mazsolás briós vagy édes zsemle
15 dkg málna
2 tojás
2 dkg Bourbon vaníliás cukor
6 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
vaj a kenéshez és a sütéshez
porcukor a szóráshoz

elkészítés:

  1. A briósokat függõlegesen kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, az egyik oldalukon megvajazzuk, majd felkockázzuk.
  2. A muffintepsi olvasztott vajjal kikent mélyedéseibe lerakunk egy-egy réteg brióst, rászórunk néhány gyümölcsszemet, majd befedjük azt egy újabb adag briósréteggel.
  3. A tojásokat a kétféle cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzáöntjük a tejszínt, és az öntetet evõkanalanként elosztjuk a mélyedésekben lévõ gyümölcsös briósok között. (4-4 evõkanálnyi jut mindegyikre.) Amíg a sütõ bemelegszik, állni hagyjuk, majd a tepsit sütõbe toljuk.
  4. Rácsra téve hagyjuk langyosra hûlni (melegen is tálalhatjuk), majd a kis desszerteket kivesszük a tepsibõl, és porcukorral meghintve tálaljuk.

sütési hõfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: kb. 30 perc














Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/05/mini-...

sponsored links

Keres?s