Minestrone leves gazdagon

2011-12-27

sponsored links

IMG_2620.JPG

Klasszikus olasz recept a minestrone, de ahány ház, annyi  szokás. Fõleg a tájak, a nagymama bevált receptje  és a szezonális zöldségek határozzák meg a hozzávalókat. Egy biztos, káposzta legyen benne!
A minestronét el lehet készíteni hús és tésztamentes változatban is, amikor egy változatos zöldségekkel dúsított káposztalevesként diétások naponta többször is ehetik. Innen származik a káposztaleves kúra, hiszen a rostokban gazdag leves erõs méregtelenítõ is.
Tavasszal inkább könnyû zöldségek kerülnek bele mint cukkini, édeskömény  vagy spenótlevél. Hideg napokon pedig tartalmasabb hozzávalókból készítik, mint a bab, krumpli és zeller.
 De ez most egy kicsit gazdagabb változatban készül, mert  a téli napokon jellemzõ, hogy babbal és hússal dúsítjuk és így laktató egytálétel lesz belõle.
Izesítését a sok zöldség aromája adja, a paradicsompüré a babérlevél és a pestó szósz.
Tálaláskor reszeljünk rá egy kis parmezánt!

Hozzávalók ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/12/27/minestr...

sponsored links

Keres?s