Minestrone leves
sponsored links
Vágytam már valami nagyon zöldségesre, mert elég sok húst eszünk, mert itt a tavasz, vagy csak úgy.
Hozzávalók:
Dekorálni, ízesíteni:
Elkészítése:
Egy kanál olajon megsütöttem a felkockázott bacon szalonnát (az olasz inkább pancettát használna). A fokhagymát szeletben tettem bele, szintén a felkarikázott póréhagymát és halványító zellert. Zöldbabot 2-3 darabba törtem el. A kelbimbók kicsik voltak, egyben hagytam õket. A brokkolit és hasonló méretûre szedtem szét. A vargányát vastagabb szeletekre vágtam. 5 percig így sütöttem, pároltam a zöldségeket, aztán felöntöttem az alaplével és a paradicsommal. Újabb 5 perc alatt összefõztem. Már csak a kicsi gnocchikat dobáltam bele, de utána azonnal el is zártam a gázt.
Tálalásnál parmezánt forgácsoltam rá és az imádott sült hagymánkkal (forráshely: Lidl) is megszórtam, mert az biztosította a roppanósságot.
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 nagy póréhagyma
- 2 halványító zellerszár
- 20 dkg zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg kelbimbó
- 20 dkg vargánya gomba
- 20 dkg brokkoli rózsa
- 1,2 l zöldség alaplé
- 0,5 l passzírozott paradicsom
- 1 csipet só
- 1 kk frissen õrölt fekete bors
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfû
- 1 tk rozmaring,
Dekorálni, ízesíteni:
- parmezán forgács
- gnocchi tésztából mini (0,5x0,5 cm) gnocchikat fõztem bele
- tetejére készen kapható sült hagymát szórtam
Elkészítése:
Egy kanál olajon megsütöttem a felkockázott bacon szalonnát (az olasz inkább pancettát használna). A fokhagymát szeletben tettem bele, szintén a felkarikázott póréhagymát és halványító zellert. Zöldbabot 2-3 darabba törtem el. A kelbimbók kicsik voltak, egyben hagytam õket. A brokkolit és hasonló méretûre szedtem szét. A vargányát vastagabb szeletekre vágtam. 5 percig így sütöttem, pároltam a zöldségeket, aztán felöntöttem az alaplével és a paradicsommal. Újabb 5 perc alatt összefõztem. Már csak a kicsi gnocchikat dobáltam bele, de utána azonnal el is zártam a gázt.
Tálalásnál parmezánt forgácsoltam rá és az imádott sült hagymánkkal (forráshely: Lidl) is megszórtam, mert az biztosította a roppanósságot.
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.