Minestrone leves
sponsored links
Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben elkészíteni, és a közhiedelemmel ellentétben diétásnak sem tekinthetõ - legalábbis a hagyományos változat, ami fehér babot és csicseriborsót is tartalmaz (én olyan recepttel is találkoztam már, amibe tarkabab is került ezek mellett). Ilyenkor tavasszal különösen jó, a friss zöldségek miatt. Tegnap, miután a fél piacot hazacipeltem (annyira imádom ilyenkor a kínálatot, hogy legszívesebben mindent megvennék), ráadásul elég sok parmezánkéreg is összegyûlt a hûtõben, nekiláttam az elõkészületeknek. Amellett, hogy nem diétás, gyorsnak sem minõsül: lassú tûzön, legalább két és fél órán át kell fõzni, hogy a hüvelyesek megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek. Viszont megéri...
- 400 g apró szemû gyöngybab
- 400 g csicseriborsó
- 2 nagy fej vöröshagyma felaprítva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 evõkanál olívaolaj ...