Minestrone leves

2012-05-05

sponsored links

Ezt a levest nem lehet kis mennyiségben elkészíteni, és a közhiedelemmel ellentétben diétásnak sem tekinthetõ - legalábbis a hagyományos változat, ami fehér babot és csicseriborsót is tartalmaz (én olyan recepttel is találkoztam már, amibe tarkabab is került ezek mellett). Ilyenkor tavasszal különösen jó, a friss zöldségek miatt. Tegnap, miután a fél piacot hazacipeltem (annyira imádom ilyenkor a kínálatot, hogy legszívesebben mindent megvennék), ráadásul elég sok parmezánkéreg is összegyûlt a hûtõben, nekiláttam az elõkészületeknek. Amellett, hogy nem diétás, gyorsnak sem minõsül: lassú tûzön, legalább két és fél órán át kell fõzni, hogy a hüvelyesek megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek. Viszont megéri...
 
-         400 g apró szemû gyöngybab
-         400 g csicseriborsó
-         2 nagy fej vöröshagyma felaprítva
-         2 gerezd zúzott fokhagyma 
-         5 evõkanál olívaolaj ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/05/05/mi...

sponsored links

Keres?s